Julkaisut

Ristiaallokkoon
voi hukkua
huomaamatta

 

yhtä huomaamaton
voi olla se auttava käsi

 

joka nostaa paattiin
ja pystyttää purjeet

 

yhä uudestaan

 

        – Sara Tii

Otan vastaan elämän -runokokoelma

Kun yhden mieli järkkyy, monen maailma muuttuu.

Otan vastaan elämän -runokokoelma kuvastaa omaisten ja läheisten kokemuksia, kun läheinen oireilee psyykkisesti. Kokoelmasta löytyy 19 eri puolella Suomea asuvan mielenterveysomaisen kirjoittamia runoja. Vapaaehtoisvoimin toteutettu kokoelma julkaistiin Ilonanpäivänä 9.10.2019.

Idea runokokoelmasta

Vertaistuki auttaa monia omaisia ja läheisiä jaksamaan. Monet kuvaavat myös, että lukeminen ja kirjoittaminen ovat selviytymiskeinoja arjessa. Kaikilla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta osallistua vertaistukiryhmiin. Näin idea omaisten runokokoelmasta syntyi, sillä runot pystyvät tiivistämään ja kuvaamaan tunteita ja kokemuksia aivan omalla tavallaan.

Taina Vanhala, yksi kirjan runoilijoista, kuvasi kokoelman julkistamistilaisuudessa pitämässään puheessa runokokoelman tärkeyttä:

Mielenterveysomaisena tunteet heilahtelevat epätoivosta toivoon, lamaannuttavasta väsymyksestä kokonaisvaltaiseen iloon… Jotta itse pysyn kartalla tunteistani, kirjoitan niitä ja ajatuksiani paperille. Helpoimmin ne asettuvat runon muotoon. Sen jaksaa kirjoittaa vähilläkin voimilla. Tunnemyrskyssä sanoihin tulee rytmi, toisto ja riimit.

Runokirjan julkaiseminen on tärkeä asia.  Runokirjan kautta saamme itsellemme ja lukijoillemme samaistumispintaa. Sekä lohtua, valoa ja tunnetta, ettemme ole yksin. Loistamme yhdessä kirkkaasti ja kauas. Hyvä me!”

Runokirja omaksi

Lisätiedot ja painetun kirjan tilaus: 10€/kpl + postikulut. Satu Saarela p. 040 455 2160 / [email protected]

Sähköinen julkaisulue tämän linkin kautta.

Antoisia lukuhetkiä!

 

Ota yhteyttä

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä

Perhevapaalla