Kurssit

Kursseilla voit käsitellä läheisen sairastumisen herättämiä ajatuksia ja tunteita sekä saada keinoja omaan arkeen ja jaksamiseen.

Tulossa olevia kursseja:

Kurssit on suunnattu läheisille, jotka haluavat saada tietoa ja työkaluja omaan arkeen. Kursseille osallistuminen on maksutonta. Lämpimästi tervetuloa! Muista tutustua myös muihin ryhmiin.

Hyvinvointilauantai Hämeenlinnassa

Aika: Lauantai 22.8. klo 10-14. 

Paikkana: FinFami Kanta-Hämeen toimitilat.

Sisältö: Rento lauantaipäivä, joka sisältää tekemistä, keskustelua ja yhdessä valmistetun kevyen lounaan. Omaa hyvinvointia lähestytään erilaisista näkökulmista. Ota itsellesi aikaa ja irrottaudu hetkeksi arjesta.

Kutsumaton vieras parisuhteessa -kurssi puolisoille Hämeenlinnassa

Aika: Tiistaisin 14.4., 21.4. ja 28.4. klo 17-19. Epidemiatilanteen vuoksi kurssi siirretään myöhempään ajankohtaan.

Paikkana: FinFami Kanta-Hämeen toimitilat.

Sisältö: Puolison sairastuminen vaikuttaa myös parisuhteeseen. Tällä kurssilla keskitytään siihen, miten voi toimia muuttuneessa tilanteessa.

Aiheina on muun muassa:

  • Sairastuminen ja vuorovaikutus, mikä muuttuu?
  • Millainen kuuntelija ja keskustelija itse olen
  • Parisuhteen monet roolit
  • Omat tarpeet ja hyvinvointi

Tulostettava mainos kutsumaton vieras parisuhteessa -kurssi puolisoille (PDF)

Omaisen ABC -kurssi Forssassa

Aika: Neljä torstai-iltaa 10.9., 17.9., 24.9. ja 1.10. klo 17-19.

Paikkana: Forssan Yhteisötalo, Haudankorvankatu 2, Forssa.

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, joiden läheinen on sairastunut kahden vuoden sisällä. Voit osallistua kurssille, vaikka läheisesi sairastumisesta olisi pidempi aika, jos et ole aiemmin käsitellyt läheisesi psyykkisen sairauden herättämiä tunteita ja vaikutusta omaan elämääsi.

Omaisen ABC-kurssi koostuu neljästä koulutusryhmätapaamisesta, joista jokaisessa on omaisen asemaan ja elämään liittyvä teema. Alustusten, keskustelujen ja pienten tehtävien avulla edistetään uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista. Koulutuksellinen omaisen ABC tarjoaa tietoa omaisena olon tilanteisiin sekä läheisen sairauteen, oireisiin, hoitoon/ kuntoutukseen ja sosiaaliturvaan. Omaiset saavat rohkaisua puhua omista tuntemuksistaan läheisen sairastuttua sekä erilaisia keinoja, joilla he voivat edistää omaa hyvinvointiaan. Lisäksi ryhmässä voi kokea vertaistuen voiman!

Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Kurssilaiset haastatellaan ennen ryhmän alkua. Ilmoittaudu mukaan 14.8.2020 mennessä.

Ilmoittautua ja lisätietoa voit kysyä Katjalta p. 040 455 2162 / [email protected]

Taitovalmennus syömishäiriöön sairastuneiden läheisille Hämeenlinnassa

Aika: Lauantaina 3.10.2020 klo 12.30-17.

Paikkana: FinFami Kanta-Hämeen toimitilat.
Ohjaaja: Reita Nyberg, [email protected]

Taitovalmennuksen tavoitteena on antaa syömishäiriöön sairastuneen läheisille käsitys siitä, miten he voivat edistää syömishäiriöstä toipumista sekä työkaluja sairastuneen auttamiseen. Koulutus perustuu Maudsleyn menetelmään.

Ota yhteyttä

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä

Katja Grönberg
Katja Grönberg

Omaistyöntekijä