Kurssit

Kursseilla voit käsitellä läheisen sairastumisen herättämiä ajatuksia ja tunteita sekä saada keinoja omaan arkeen ja jaksamiseen.

Tulossa olevia kursseja ja koulutusta

Kurssit ja koulutukset on suunnattu läheisille, jotka haluavat saada tietoa ja työkaluja omaan arkeen. Kursseille ja koulutuksiin osallistuminen on maksutonta, ellei toisin mainita. Lämpimästi tervetuloa! Muista tutustua myös muihin ryhmiin.

MIELENTERVEYDEN ENSIAPU®1-KOULUTUS

 Torstaisin 31.3. ja 7.4.2022 klo 9–16

 Paikka: RIKU:n tilat, Suomen Kasarmi, rak.2, 1.krs, 13100 Hämeenlinna

Hinta: 90 € (jäsenet 70€) sis. kirjan ja todistuksen. Järjestäjä FinFami K-H mielenterveysomaiset ry, Ohjaaja: MTEA1-ohjaaja Katja Grönberg.

Mielenterveyden ensiapu® 1-koulutuksessa saa tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääsee harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa ja läheisten mielen hyvinvointia sekä sitä, miten mielenterveyttä voi vahvistaa.

Ilmoittautuminen ajalla: 20.1.-10.3.2022 ja lisätiedot: [email protected]/ 040 455 2162. (Max 14 osallistujaa)

 

Omaisen ABC -kurssi Hämeenlinnassa 

Aika: Ryhmä kokoontuu neljänä maanantaina (7.3.-4.4.) HUOM! KURSSIN AJANKOHTA SIIRRETTY! Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, seuraa ilmoitteluamme.

klo 17-19.

Paikkana: FinFami Kanta-Hämeen toimisto, Suomen Kasarmi, rakennus 2, huone 136, 13100 Hämeenlinna.

Kurssi on suunnattu psyykkisesti sairastuneiden tai ongelmallisesti päihteitä käyttävien omaisille ja läheisille. Tilanne voi olla uusi tai pidempään jatkunut. Tavoitteena on läheisen sairauden tai riippuvuuden herättämien tunteiden tunnistaminen ja omaisen oman jaksamisen sekä elämänhallinnan parantuminen vertaistuen ja asiantuntijatiedon avulla.

Omaisen ABC-kurssi koostuu neljästä koulutusryhmätapaamisesta, joista jokaisessa on omaisen asemaan ja elämään liittyvä teema. Alustusten, keskustelujen ja pienten tehtävien avulla edistetään uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista. Koulutuksellinen omaisen ABC tarjoaa tietoa omaisena olon tilanteisiin sekä läheisen sairauteen, oireisiin, hoitoon/ kuntoutukseen ja sosiaaliturvaan. Omaiset saavat rohkaisua puhua omista tuntemuksistaan läheisen sairastuttua sekä erilaisia keinoja, joilla he voivat edistää omaa hyvinvointiaan. Lisäksi ryhmässä voi kokea vertaistuen voiman!

Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Ennen kurssin alkua on puhelinkeskustelu ohjaajan kanssa. Paikkoja kurssilla rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan 21.2.2022 mennessä. 

Ilmoittautua ja lisätietoa voi kysyä Katjalta p. 040 455 2162 / [email protected]

”Sanoista voimaa” -kirjoituspaja, TARINARYHMÄ

Aika: Kurssi siirtynyt vuodelle 2022.

Seuraa ilmoitteluamme.

Paikka: FinFami – Kanta-Hämeen toimitilat Hämeenlinnassa, Suomen kasarmi, rak. 2, 1.krs (Hybridimalli=lisäksi valtakunnallisesti etäyhteys.)

Tule sanoittamaan mielenterveys- ja päihdeläheisenä olon kokemuksesi sanoiksi.
Koulutuksen avulla pääset vertaistuen, ammatillisen ohjauksen, terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla läpikäymään omaisena olon elämänkaartasi ja sanoittamaan kokemuksesi sanoiksi.

Koulutus on suunnattu kaikille mielenterveys- ja/tai päihdeomaisille. Koulutuksen tarkoitus on voimaannuttaa läheisen, rinnalla kulkijan omaa elämää ja arkea.

Koulutus sopii kaikille omaisille (pois lukien akuutissa kriisitilanteessa olevat) ja voi olla askel esimerkiksi kokemusasiantuntijatoimintaa kohti. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita osallistumaan muihin koulutuksiimme.

 

LAPSET KRIISIN KESKELLÄ-luento TEAMS-etäyhteydellä

 Tiistaina 26.4.2022 klo 9.00–11.00

 Kohderyhmänä sote-alan ammattilaiset ja opiskelijat

 Koulutuksessa saat konkreettisia keinoja, miten puhua haastavista asioista lapsen/nuoren kanssa. Ero, taloudelliset vaikeudet, sairaus tai muu kriisi perheessä herättää myös lapsessa kysymyksiä. Vinkkejä asioiden puheeksi ottamiseen lapsen kanssa hänen ikätasolleen sopivalla tavalla. Mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä. Tilaisuus 0n kaikille avoin.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 23.4.

www.finfamikantahame.fi ja www.ensijaturvakotienliitto.fi/kantahameenperhetyo/

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin, jossa on ohjeet koulutukseen liittymistä varten. (Ilmoittautumislinkki tulossa myöhemmin!)

 

Ota yhteyttä

Satu Saarela
Satu Saarela

Omaistyöntekijä (sij.) 10.5.2021 alkaen

Katja Grönberg
Katja Grönberg

Omaistyöntekijä

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä

Perhevapaalla