Vertaisryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja. Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä ja on maksutonta.Voit varata myös aikoja omaisneuvontaan. Muista katsoa myös kurssit.

AVOIMET VERTAISTAPAAMISET

Nämä tapaamiset on tarkoitettu Sinulle, joka kannat huolta läheisestäsi ja haluat saada vertaistukea. Voit tulla tapaamisiin riippumatta siitä, kuka läheisistäsi on sairastunut. Jokaisella kerralla on oma teema, jota pohditaan yhdessä keskustellen. Vertaistapaamisia on Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa.

Lue lisää

SENIORIOMAISTEN VERTAISKOHTAAMISET

Nämä tapaamiset on tarkoitettu Sinulle eläkeläinen, joka olet kantanut huolta läheisestäsi ja haluat viettää hetken toivoa tuovien sanojen äärellä. Ryhmä kokoontuu omatoimisesti vertaistuen, kirjoittamisen ja vapaan keskustelun hengessä. Lue lisää

Vertaistukea syömishäiriöön sairastuneiden läheisille

LÄHEISTEN LAUANTAI 

Lauantai 19.3.2022 klo 12.30-17.00

FinFami Kanta-Hämeen tilat, Suomen kasarmi, rak. 2, 1.krs, Hämeenlinna

TAITO-konseptiin (taito-valmennus) perustuva, läheisille suunnattu intensiivivalmennus, joka valottaa syömishäiriön vaikutusta sairastuneeseen ja lähipiiriinsä ja antaa keinoja auttaa toipumista kotona.

  • mitä syömishäiriöt ovat ja miksi niihin sairastutaan?
  • millaista syömishäiriökäyttäytyminen on?
  • syömishäiriön ulkoistaminen ja yhteinen rintama
  • läheisten reaktiomallit
  • ravitsemustila ja sen korjaaminen, ruokailujen tukeminen
  • hankalat tilanteet ja eskalaatio

Valmennus on maksutonta, ilmoittaudu ennakkoon viim. 16.3 : [email protected]

IIlat järjestetään yhteistyössä Sisä-Suomen SYLI ry:n kanssa, ohjaajana illoissa toimii kokemusasiantuntija, vertaisohjaaja Reita Nyberg.