Virkistys

Taide ja kulttuuri virkistää mieltä ja piristää arkea. 

 VILJELYPALSTA – mahdollisuus puutarhanhoitoon porukassa

Syyhyttääkö multasormiasi, tekeekö mielesi nikkaroida jotakin tai onko sinulla
ylimääräisiä puutarhatyökaluja? Ei hätää sillä olemme vuokranneet Kanta-Hämeen
Muistiyhdistyksen kanssa viljelypalstan Ojoisilta (paikka saattaa vaihtua).
Jos olet halukas esikasvattamaan, istuttamaan tai muuten vaan innokas hoitamaan palstaa, niin nyt siihen on mahdollisuus. Syksyllä pidetään yhteiset sadonkorjuujuhlat.

Kevään ensimmäinen palstan suunnittelupalaveri pidetään 3.3. klo 16–18
Muistiyhdistyksen toimistolla Kasarmikadulla. Paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kiinnostuitko?
Kysy lisää Katjalta p. 040 4552162 / [email protected]

METSÄMIELI -ILTA AULANGOLLA

Aika: Pe 26.3.2021 klo 15–18

Paikka: Aulangon ympäristössä. Kokoontuminen Aulangon hotellin edessä klo 15.

Liikkuminen luonnossa antaa tilaa omille ajatuksille ja tunteille. Usein myös stressi lievenee ja mieli virkistyy. Järjestämme metsäretken Aulangon maisemissa. Mukana luontomentori Elina Lilja, jonka ohjaamana käymme erilaisia harjoituksia läpi matkan aikana. Kävelyretken lopuksi luvassa makkaranpaistoa nuotiolla

Metsämieli-hyvinvointimenetelmä houkuttelee hyödyntämään luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia omassa arjessa. Helppojen harjoitteiden kautta pysähdytään ja rauhoitutaan luontoympäristössä, uppoutuen luontokokemukseen tietoisesti, kaikin aistein. Ohjattujen harjoitteiden aikana havainnoidaan omia voimavaroja ja sitä, mikä juuri nyt on hyvin. Se mihin keskitymme, alkaa kasvaa elämässämme, joten yksittäinenkin Metsämieli-retki voi tarjota osallistujilleen hyvinvointia tukevien muutosten siemeniä. Mukaan tarvitset vain säänmukaisen varustuksen ja oman kahvi/teetermarin. Aulangolle pääsee bussilla. Kimppakyytimahdollisuus.

Ilmoittautumiset 19.3 mennessä. Ilmoittautumislinkki päivitetään tammikuussa 2021.

Lisätietoa voit kysyä Katjalta [email protected] / p. 040 455 2162.

Lisätietoa luontomentori Elina Liljan palveluista ja toiminnasta: www.luonnonlahetti.fi. Elina tarjoaa tämän illan ohjelman lahjoituksena omaisille!

virkistysiltapäivä syöksynsuun leirikeskuksessa

Vertaistukea ja virkistystä läheisille, omaisille sekä yhdistyksen vapaaehtoisille. Tule viettämään mukavaa iltapäivää yhdessä.

Ota itsellesi hetki omaa aikaa ja tule nauttimaan luonnosta, saunan lämmöstä sekä nuotiosta mukavassa lämminhenkisessä seurueessa Syöksynsuun leirikeskukseen keskiviikkona 2.6.2021 klo 15-19. Osoite: Syöksynsuu 27, 13500 Hämeenlinna.

Illan aikana on mahdollisuus yhteiseen ulkoiluun, grillaamiseen ja saunomiseen. Lisäksi on pientä mukavaa ohjelmaa.

Omat saunavarusteet ja säänmukainen varustus mukaan. Järjestämme kimppakyydit, joten ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittaa tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota kyytiä. Kimppakyydit lähtee Suomen Kasarmin parkkipaikalta klo 14.40.

Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa voit kysyä Katjalta [email protected] / p. 040 455 2162. 

Ilmoittautumislinkki päivitetään tammikuussa 2021.

Kesän toinen virkistysiltapäivä syöksynsuun leirikeskuksessa

Vertaistukea ja virkistystä läheisille, omaisille sekä yhdistyksen vapaaehtoisille. Tule viettämään mukavaa iltapäivää yhdessä. Tänä kesänä järjestämme kaksi iltapäivää Syöksynsuussa, koska ne ovat olleet niin pidettyjä.

Ota itsellesi hetki omaa aikaa ja tule nauttimaan luonnosta, saunan lämmöstä sekä nuotiosta mukavassa lämminhenkisessä seurueessa Syöksynsuun leirikeskukseen ja perjantaina 13.8.2021 klo 15-19. Osoite: Syöksynsuu 27, 13500 Hämeenlinna.

Illan aikana on mahdollisuus yhteiseen ulkoiluun, grillaamiseen ja saunomiseen. Lisäksi on pientä mukavaa ohjelmaa.

Omat saunavarusteet ja säänmukainen varustus mukaan. Järjestämme kimppakyydit, joten ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittaa tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota kyytiä. Kimppakyydit lähtee Suomen Kasarmin parkkipaikalta klo 14.40.

Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa voit kysyä Katjalta [email protected] / p. 040 455 2162.

Ilmoittautumislinkki päivitetään tammikuussa 2021.

Teatteriretket

Retket järjestää Kanta-Hämeen Epilepsiayhdistys ry ja TSL:n Janakkalan Opintojärjestö ry. Teatteriretkien liput vahvistettava kuukautta ennen esitystä.

Varaukset ja lisätiedot: Jouko Dahlman puh. 03 688 2861 tai 050 542 4726 tai sähköposti [email protected]

TEATTERIT

Kevät 2021

  • La 23.1.2021 Sibeliustalo, Lahti, Viktoria ja hänen Husaarinsa 49€. Upea operetti Lahdessa. Jyrki Anttila Ym. Päivänäytös.

  • To 11.2.2021 Tampereen Teatteri, Eikä yksikään pelastunut 50€. Agatha Christien kaikkien aikojan rikostarina. Pääosassa elokuvista tuttu Antti Reini.

  • To 11.3.2021 Helsingin kaupunginteatteri, Punaorvot 50€. Tämä kertoo erään perheen kurjan kohtalon nähtynä lasten silmin. Vaikuttava, koskettava.

  • Ke 17.3.2021 Helsingin kaupunginteatteri, Humiseva harju 55€. Vaikuttava, koskettava esitys!

  • La 27.3.2021 Tampereen Teatteri, Saatana saapuu Moskovaan 46€. Bulgakovin mestariteos pelkuruudesta, totuudesta, rakkaudesta ja paholaisesta. Iltanäytös.

  • Ke 7.4.2021 Helsingin kaupunginteatteri, Everstinna 45€. Teos on kuin elämä itse. Heidi Herala vaikuttavassa roolissa.

  • La 17.4.2012 Tampereen Työväen Teatteri, Ikiliikkuja 51€. Maiju Lassilan tekstistä sovittanut Sirkku Peltola. Tom Lindholm ym. Päivänäytös.

  • La 19.6.2021 Viikinsaaren kesäteatteri, Tulitikkuja lainaamassa 47€. Mukava iloittelu, Turkka Mastomäki, Anneli ranta, Jarkko Tiainen. Päivänäytös.

  • Pe 30.7.2021 Pyynikin kesäteatteri, Tohvelisankarin rouva 40/45€ (maksu joulukuu/heinäkuu. Jotunia parhaimmillaan. Mukana mm. Tom Lindholm, Piia Soikkeli. Iltanäytös.

  • La 31.7.2021 Pyynikin kesäteatteri, Tohvelisankarin rouva 40/45€ (maksu joulukuu/heinäkuu. Jotunia parhaimmillaan. Mukana mm. Tom Lindholm, Piia Soikkeli. Päivänäytös.

Retket järjestetään, mikäli lähtijöitä on vähintään 15. Tässä näkyvät hinnat edellyttävät täysiä autollisia. Jos lähtijämäärä jää alle 30 tulee hintoihin lisää 5-10 euroa. Bussin kyytiin on mahdollista yleensä tulla Hämeenlinnasta, Turengista, Tervakoskelta, Riihimäeltä ja Parolan rampilta.

Mukaan voi lähteä kuka tahansa ilman yhdistyksen jäsenyyttä.

TERVETULOA MUKAAN RETKEILEMÄÄN!

Tuetut lomat

Tuetun lomatoiminnan tarkoituksena on tarjota loma perheille ja aikuisille, joilla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta. Tuetun loman tavoitteena on lisätä hyvinvointia. Tuettuja lomia järjestää viisi eri lomajärjestöä.

Lomatuet myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein hakemuksesta. Loma on yleensä kestoltaan viisi vuorokautta, ohjelmallisia ja täysi- tai puolihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomalta peritään omavastuuosuus. Tuetut lomat järjestetään Veikkauksen tuella.

Kesä 2021

FinFami Pirkanmaa ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry järjestävät kesällä kolme tuettua lomaa: kaksi lomaa lapsiperheille, joissa joku perheenjäsen on sairastunut psyykkisesti sekä yhden loman aikuisille mielenterveysomaisille.

Lomat kestävät 5 vrk ja hinta on 100€/aikuinen, alle 17-vuotiaat maksutta. Lomille voi hakea kotikunnasta riippumatta.

Ota yhteyttä

Katja Grönberg
Katja Grönberg

Omaistyöntekijä

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä