Tämä kirja kertoo rakkaudesta ja epätoivosta. Sen runot ovat syntyneet todellisesta elämästä ja ne on omistettu läheisille, omaisille, perheille ja ystäville.

Vertaistuki auttaa monia omaisia jaksamaan. Monet kuvaavat myös, että lukeminen ja kirjoittaminen ovat selviytymiskeinoja arjessa. Kaikilla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta osallistua vertaistukiryhmiin ja runot taas pystyvät tiivistämään ja kuvaamaan tunteita ja kokemuksia aivan omalla tavallaan. Näin idea runokokoelmasta syntyi.

Vuonna 2017 yhdistyksen 20-vuotisjuhlissa julkistimme haaveemme julkaista omaisten runokirja. Aloimme keräämään omaisten kirjoittamia runoja jäsenkirjeiden, median ja muiden FinFamien kautta. Keväällä 2019 runoja oli jo 19 omaiselta yhteensä yli 50 kappaletta. Runokirja on toteutettu vapaaehtoisvoimin ja haluamme kiittää erityisesti eri puolilta Suomea olevia omaisia runojensa antamisesta kokoelmaan ja kaikkia muita, joiden avulla tämän kirjan toteutuminen on mahdollistunut.

Ilonanpäivää eli valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää vietetään 9.10.2019. Tällöin meillä on ilo julkaista Otan vastaan elämän – runokokoelma. Julkistamistilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään klo 15-16.30 GalleriaKONEessa (Kulttuurikeskus Verkatehtaalla, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna).

Runokirjaa voi ostaa julkistamistilaisuudessa, yhdistyksen toimistolta sekä tilata kotisivuille syksyn aikana tulevan linkin kautta tai [email protected] Kokoelman hinta on 10€ + postikulut.

Toivomme, että runot toimivat vertaistukena, tunteiden tulkkeina, ajatusten peileinä sekä avaavat omaisten kokemusmaailmaa lukijoille. Antoisia lukuhetkiä!

 

Ristiaallokkoon
voi hukkua
huomaamatta

yhtä huomaamaton
voi olla se auttava käsi

joka nostaa paattiin
ja pystyttää purjeet

yhä uudestaan

– Sara Tii

Lisätiedot ja yhteydenotot

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä

Perhevapaalla