Elämme poikkeuksellista aikaa, mikä herättää huolta ja epävarmuutta. Vaikka lähitapaamisia joudutaan nyt rajoittamaan, se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi jäädä yksin. Tästä artikkelista löydät tietoa ja siihen on koottu ajankohtaista tietoa saatavilla olevasta tuesta. Me selviämme tästä ajanjaksosta yhdessä!

Omaisneuvonta

Tuen ja neuvonnan palveluita on edelleen tarjolla ensisijaisesti puhelinneuvontana. Soita, laita tekstaria tai varaa aika sähköisen ajanvarauksen kautta. Omaistyöntekijät Katja p. 040 455 2162 ja Satu p. 040 455 2160 ovat tavoitettavissa arkisin ainakin klo 9-16 välillä.

Vertaisryhmät verkossa ja muu etätuki

Huhtikuussa alkaa Huolesta Huomiseen -verkkovertaisryhmä, jonne voit osallistua paikkakunnasta riippumatta. Ryhmä järjestetään Tukinet.net alustalla. Vertaistukiryhmässä saat tietoa ja tukea, kun läheisesi oireilee psyykkisesti. Lisätietoa ryhmästä löydät täältä.

Keskusliittomme kotisivuille tullaan kokoamaan valtakunnallisesti FinFamien tarjoamat verkkoryhmät ja chatit, joihin voi osallistua kuka vain paikkakunnasta riippumatta. Tällä hetkellä on suunnitteilla monenlaisen toiminnan siirtämistä verkkoon. Seuraa siis sekä FinFamin verkkoryhmät-sivua ja FinFamin etäluennot -sivua. Tukinetissä on toistaiseksi keskiviikko-iltaisin avoimet chatit omaisille ja läheisille.

Muista myös uusi valtakunnallinen FinFamin Mahdollisuuksia -verkkopalvelu. Verkkopalvelussa olevat vertaistarinat antavat ensikosketuksen vertaistukeen ja erilaisista oppaista voit löytää tietoa sekä keinoja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Kokonaisuus on rakennettu yhdessä omaisten kanssa.

Muu tuki

Seuraa myös oman kotikuntasi tiedotusta. Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupunki on perustanut 19.3. alkaen Akuutti arkiapu – palvelun kuntalaisille. Lue lisää täältä. Monet seurakunnat ja järjestöt päivystävät myös puhelimitse, joten tukea on tarjolla. Muista esimerkiksi:

  • Tukinet.net palvelussa on monenlaisia chatteja ja verkkoryhmiä tarjolla
  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten, nuorten ja vanhempien puhelimet ja chatit. mll.fi
  • Mielenterveystalo.fi -palvelusta löytyy niin lapsille, nuorille kuin aikuisille tietoa ja keinoja esimerkiksi ahdistuksenhallintaan.

Ole yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä ja mietitään yhdessä, mitä tässä tilanteessa voisi tehdä. Ei ole olemassa liian pientä huolta, mistä ei voisi kysyä. Ei anneta huolien kasvaa liian suuriksi ja yritetään nähdä myös niitä pieniä arjen mahdollisuuksia ja ilon pilkahduksia tässä tilanteessa.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Marjukka Kaitakorpi
Marjukka Kaitakorpi

Omaistyöntekijä

Perhevapaalla

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Kirta Sinikivi
Kirta Sinikivi

Omaistyöntekijä (sij.)

p. 040 455 2160

[email protected]